pokrovitelji_medijskih_konkursa

pokrovitelji_medijskih_konkursa_ceresit

Henkel Ceresit

Širom sveta, Henkelov brend Ceresit je sinonim za kvalitetno izvedene građevinske radove. Takav status nije slučajan – za to su najvećim delom zaslužni besprekorna tradicija od preko 100 godina, kao i neprestano ulaganje u najmodernija inovativna rešenja. Kao rezultat, Ceresit u asortimanu ima zasebno rešenje za svaku potrebu kada su u pitanju spoljašnji i unutrašnji građevinski radovi. Za građevinare i keramičare, zanatlije i entuzijaste, tu su sistemi za polaganje keramičkih pločica, hidroizolaciju, termoizolaciju, podopolaganje, kao i veliki izbor pur pena i silikona. Jedan od najinovativnijih fasadnih sistema svakako je sistem Boje prirode, koji nudi neverovatan izbor nijansi u tonovima vode, peska, zemlje ili zelenila. Ceresit malteri i fasadne boje sadrže čuvenu BioProtect formulu, zahvaljujući kojoj pružaju efektniju zaštitu protiv bioloških zagađenja, značajno su izdržljiviji i nisu škodljivi za životnu sredinu. Za kvalitetnu termoizolaciju, tu je sistem Ceretherm, čijom ugradnjom se može uštedeti i do 40 odsto energije, zbog čega se takva investicija isplati u periodu od tri do sedam godina.


pokrovitelji_medijskih_konkursa_holcim

Holcim

Holcim (Srbija) d.o.o. je od 2002. godine deo švajcarskog koncerna Holcim, jednog od najvećih svetskih proizvođača cementa i agregata (drobljenog kamena, šljunka i peska), kao i gotovih betona i asfalta, koji posluje u oko 70 zemalja na svim kontinentima. Naša vizija je da postavimo temelje za buduće generacije. Naša misija je da budemo najpoštovanija i najatraktivnija kompanija u cementnoj industriji, stalno stvarajući optimalne vrednosti za sve interesne grupe. Cementara Holcim smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Godišnji kapaciteti cementare su 1. 350. 000 tona cementa i veziva. Kompanija Holcim (Srbija) d.o.o. je 2006. godine proširila poslovanje i na beogradsko tržište, otvaranjem fabrike betona Beograd - Istok u Krnjači, a prisutni smo i na tržištu agregata od 2009. godine sa kompanijom Holcim Agregati a.d.

Kompanija Holcim (Srbija) d.o.o. ima oko 330 zaposlenih, a do sada je ukupno investrano u periodu od 2002. više od 100 miliona evra. Holcim Srbija član je Foruma poslovnih lidera, Američke privredne komore i lokalne kancelarije UN Globalnog dogovora. Kompanija Holcim Srbija uložila je u projekte društveno odgovornog poslovanja u 2010. godini skoro 180.000 EUR.


pokrovitelji_medijskih_konkursa_global_intercontinental_utilities

Global Intercontinental Utilities

Firma Global Intercontinental Utilities BGD doo, kao jedna od članica holdinga u stoprocentnom je vlasništvu britanske kompanije Global Financial Holdings LTD. Više od 40 godina na svetskom tržištu obnovljivih izvora energije, bilo je dovoljno da izvede više od 130 postrojenja, u više od 30 zemalja širom sveta, koja za svoj primarni cilj imaju konverziju raznih oblika otpada u električnu i toplotnu energiju. Na tržištu na kome nastupa nudi integralno rešenje tretiranja otpada, kako novogenerisanog tako i već postojećeg. Koncept sadrži sveobuhvatni pristup problemu otpada jednog grada, regiona ili države i sastoji se iz: privođenja stare deponije standardima EU sa izgradnjom i upravljanjem postrojenja za ekstrakciju deponijskog gasa i njegovo korišćenje u procesu dobijanja električne i toplotne energije; Izgradnje i upravljanja postrojenjima za prihvatanje celokupne količine novogenerisanog komunalnog otpada, vršenje procesa primarnog razdvajanja i dalje, konvertovanje preostale količine otpada u električnu i toplotnu energiju. U procesima konverzije koriste se čiste termalne konverzije, pirolize i gasifikacije. Prihvatanje i tretman celokupne količine starih automobilskih i kamionskih guma, primenom tehnologije pirolize, u procesu konverzije u električnu i toplotnu energiju i obezbeđenje lokalnoj samoupravi bespovratnih sredstva iz ISPA fondova koji se odnose na zatvaranje ili ne proširivanje postojećih deponija. Ova sredstva se obezbeđuju iz razloga što je Global Intercontinental Utilities BGD doo tehnologija prihvaćena i usvojena od Evropske energetske zajednice kao jedan od najefikasnijih načina na putu kompletnog zatvaranja ili redukcije postojećih deponija. U projektima se primenjuju uvek najnovija i proverena tehnološka dostignuća tako da Global Intercontinental Utilities BGD doo postrojenja imaju najveći mogući pozitivan uticaj na životnu sredinu, što predstavlja i osnovni cilj misije.


pokrovitelji_medijskih_konkursa_privredna_komora_srbije

Privredna Komora Srbije

Privredna komora Srbije je nezavisna, savremena i odgovorna nebudžetska institucija, nacionalna asocijacija svih srpskih privrednika koja svoju tradiciju, iskustvo, znanje i stručnost stavlja u službu najboljeg interesa svojih članica i srpske privrede. Kreiranje prepoznatljivosti Srbije kao zemlje tržišne ekonomije, investicionih mogućnosti, otvorenih granica, spremne da se na konkurentan način uključi u evropske tokove naše je suštinsko opredeljenje.

Vek i po tradicije komorskog sistema Srbije i razgranata komorska mreže koja obuhvata šesnaest regionalnih i dve pokrajinske komore, komoru grada i devet predstavništava u inostranstvu, garant su efikasne primene mehanizama podrške privredi i privrednicima kroz svoje delatnosti.


pokrovitelji_medijskih_konkursa_rehau

Rehau

Na području energetski efikasne gradnje, korišćenju obnovljivih izvora energije i upravljanje vodama, kao i u segmentu "Mobility & Future Living" REHAU je pružio svoj održivi doprinos za ekološke i ekonomske izazove sutrašnjice.

Kompetentnost i otvorenost za inovacije učinili su da REHAU postane vodeći dobavljač sistemskih rešenja na bazi polimera i servisnih usluga za područja Građevinarstvo, Automotivi i Industrija. Zahvaljujući kombinaciji veoma efikasnog razvoja i izrazito decentralizovane organizacije prodaje i servisnih usluga, međunarodna grupacija se na tržištu svrstala među TOP-dobavljače. Visok stepen profesionalizma od razvoja materijala do izrade, kao i strast prema neograničenom potencijalu primene polimernih materijala predstavlja preduslov da vodeća premijum marka bude širom sveta uspešna.

partneri
  • ministarstvo_energetike_republike_srbije
  • ministarstvo_poljuprivrede_republike_srbije
  • agencija za zastitu zivotne sredine
  • pokrainski_sekereterijat
  • ddor_novi_sad
  • lg
  • bovan_consulting
  • mems