edukacija

CEDEF STRUČNE OBUKE su mesto za stalno usavršavanje u oblasti energetskog menadžmenta i zaštite životne sredine. Stručna obuka se održava za inženjere, pravnike, ekonomiste, ekologe, tehnologe i sve druge koji se susreću sa stalnim promenama propisa i novim tehnologijama. CEDEF STRUČNE OBUKE pohadjaju predstavnici lokalnih samouprava, javno komunalnih preduzeća, privrede, medija, kao i studenti i učenici.

Formati obuke su brojni, organizuju se ekspertske obuke koje prate testovi i sertifikati, širi edukativni skupovi, praktične radionice i studijska putovanja. Uz svoje veliko iskustvo i medjunarodnu mrežu edukatora CEDEF polaznicima pruža jedinstvenu priliku da steknu nova i prošire postojeća znanja, kao i da upoznaju globalne i EU standarde iz oblasti energetike i ekologije.


Program interaktivne stručne obuke
Propisana energetska efikasnost u javnim nabavkama
09. maj 2016.godine, LG , Španskih boraca 3
Predavač: Prof. dr Snežana Petrović licenciran inženjer u oblasti energetske efikasnosti, termotehnike, termoenergetike, procesne i gasne tehnike. Bogato radno iskustvo stekla u privredi, naučnoistraživačkoj i nastavnoj delatnosti. Uspostavila i nadzire postupak javnih nabavki u Institutu ZP.


cedef_obuka_energetski_menadzeri

7. jun 2016. Beograd

CEDEF Stručna obuka

USPEŠNO ODRŽANA DRUGA PO REDU CEDEF STRUČNA OBUKA: PROPISANA ENERGETSKA EFIKASNOST U JAVNIM NABAVKAMA

Kako postupati prema novim izmenama propisa, poštovati nove zakonske obaveze u primeni javnih nabavki EE opreme, i kako rešiti probleme koji se javljaju u ovoj sferi – neka su pitanja na koje je CEDEF stručna obuka odgovorila i ovaj put. Za učesnike iz JP i JKP obuku je jos jednom održala prof. dr Snežana Petrović, uz saradnju dipl. ing Milice Milićević i uz izvanrednu podršku gospodina Nenada Črnila, regionalnog menadžera projekata kompanije LG, koja je i ovog puta bila domaćin predavanja.
Kroz praktične primere, iskustva i uključivanje polaznika, obrađene su teme vezane za aspekte održivosti EE, tržišnu ponudu EE opreme iz propisanih kategorija, primere primene kriterijuma EE u sprovođenju javnih nabavki. Učesnici su odlično usvojili predstavljene sadržaje, što su pokazali kroz izvrsne rezultate testa provere znanja, nakon čega su dobili i Sertifikat o pohađanju obuke.


cedef_obuka_energetski_menadzeri

9. maj 2016. Beograd

CEDEF Stručna obuka

USPEŠNA OBUKA: PROPISANA ENERGETSKA EFIKASNOST U JAVNIM NABAVKAMA

Kako razumeti i samostalno primeniti nove propise, kako identifikovati i rešavati ključne probleme i primenu principa racionalnih i održivih javnih nabavki – samo su neka od pitanja na koje je odgovorila CEDEF obuka. Za učesnike iz lokalnih samouprava, JKP širom Srbije i privatnih kompanija obuku je održala prof. dr Snežana Petrović, uz saradnju Milice Milićević, dipl.ing i uz izvanrednu podršku gospodina Nenada Črnila, regionalnog menadžera projekata kompanije LG. Polaznicima su najkorisniji bili praktični primeri minimalnih kriterijuma EE u javnim nabavkama, ponuda EE opreme iz propisanih kategorija, demonstracija ponude EE opreme iz širokog LG asortimana i iskustva ponuđača u postupcima javnih nabavki. Aktivno uključivanje polaznika, kao i iznošenje primera iz prakse i interaktivna diskusija pomogli su svima da bolje prepoznaju izazove i rešenja. Na kraju stručne obuke polaznici su na testu razumevanja pokazali visok stepen usvojenog znanja. Svi polaznici obuke dobili su i Sertifikat o pohađanju stručne obuke.


cedef_obuka_energetski_menadzeri

5. mart 2014, Inđija

CEDEF obuka

POVODOM SVETSKOG DANA ENERGETSKE EFIKASNOSTI CEDEF I CERESIT ORGANIZOVALI OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE SRBIJE

Povodom 5. marta, Svetskog dana energetske efikasnosti, Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, je u saradnji sa kompanijom CERESIT organizovao OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS-a, u CERESIT Fabrici za proizvodnju građevinskih lepkova i materijla u Inđiji. Obuci je prisustvovalo oko 30 polaznika, energetskih menadžera koji su imali priliku da saznaju sve o CERESIT programu i primenjenim inovativnim tehnologijama u izolaciji objekata i proizvodima CERESITa kao korisnim rešenjima u cilju povećanja EE i dodatnih ušteda. Energetski menadžeri su bili u prilici da čuju više o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada - „energetski pasošima“ , najboljim načinima i izvorima finansiranja EE i OIE projekata na osnovu dugogodišnjeg CERESIT iskustva, kao i konkretne primere ušteda primenom tehničkih rešenja sistema za termoizolaciju - Etics i Ceretherm. Praktični primeri primene termovizijskih kamera, termovizijskih merenja, dijagnostikovanja i mera za uštedu energije izazvali su veliku pažnju polaznika obuke..


konferencija_savremene_tehnologije

28. novembar 2013, Vrbas

CEDEF I KOMPANIJA VIESSMAN ODRŽALI OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE U INDUSTRIJI

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, u saradnji sa vodećom svetskom kompanijom u domenu proizvodnje toplotne energije u prehrambenoj industriji i sistema za grejanje – VIESSMANN oranizovali su OBUKU ZA MENADŽERE U INDUSTRIJI I DRUGA LICA ODGOVORNA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST U KOMPANIJAMA, koja je održana u četvrtak 28. novembra 2013. godine u hotelu CFK u Vrbasu, sa početkom u 11h.


viessmann_obuka

8. novembar 2013, Beograd

CEDEF I KOMPANIJA VIESSMANN ORGANIZOVALI OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, je u saradnji sa kompanijom VIESSMANN, organizovao OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS-a, koja je održana 8. novembra 2013. godine, u prostorijama kompanije VIESSMANN u Beogradu.


cedef_lg_akademija

27. jun 2013, Beograd

CEDEF I LG AKADEMIJA ZA MEMS

CEDEF je u saradnji sa kompanijom LG ELECTRONICS organizovao veoma uspešnu OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS-a, koja se održala u prostorijama kompanije "LG ELECTRONICS".


cedef_obuka_energetski_menadzeri

26. februar 2013, Banja Vrdnik

CEDEF I VAILLANT OBUKA ZA ENERGETSKE MENADŽERE

CEDEF je u saradnji sa kompanijom organizovao još jednu obuku za članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS, sa ciljem da se predstavnicima gradova i opština, lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, kao i energetskih menadžera kompanija, zaduženih za primenu mera energetske efikasnosti (EE) i veće upotrebe obnovljivih izvora energije (OIE), predstave najnoviji trendovi i tehnologije u Evropi u pogledu korišćenja OIE.


cedef_obuka_clanovi_mems

23-24. januar 2013, Zagreb

CEDEF VODI ENERGETSKE MENADŽERE U ZAGREB

CEDEF je u saradnji sa kompanijom Vaillant organizovao studijsko putovanje za članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS. Učesnici su posetili Vaillantov regionalni centar za OIE, gde su energetski menadžeri imali priliku da se upoznaju sa inovativnim proizvodima i rešenjima.


cedef_obuka_energetskih_menadzera

18. oktobar 2012, Aranđelovac

CEDEF I VAILLANT OBUKA

CEDEF je u saradnji sa kompanijom Vaillant organizovao obuku za energetske menadžere, članove MEMSa u hotelu Izvor u Aranđelovcu. Cilj obuke je bio predstavljanje najnovijih trendova i tehnologija u Evropi u pogledu korišćenja OIE i primeni mera EE. Akcenat je bio na pružanju neophodnih informacija i znanja koje u velikoj meri olakšavaju odabir sistema i opreme za potrebe konkretnih projekata.


cedef_lg_akademija_mems

25. jun 2012, Beograd

CEDEF I LG AKADEMIJA ZA MEMS

CEDEF je organizovao obuku za predstavnike Mreže energetskih menadžera Srbije MEMS 25. juna 2012. u Beogradu. CEDEF je u saradnji sa kompanijom LG dogovorio učešće za 15 energetskih menadžera članova MEMSa na LG akademiji. LG akademija je osnovana 2010, sa punim radom je krenula od Septembra 2011. Svoj rad organizuje u dva semestra, a do sada je održano preko 50 treninga sa više od 700 polaznika.


cedef_obuka_javna_uprava_zgradarstvo

8-17. jun 2011, Beograd

CEDEF I UPRAVA ZA ENERGETIKU GRADA BEOGRADA ORGANIZOVALI SU OBUKU: "ENERGETSKI MENADŽERI U JAVNOJ UPRAVI: ZGRADARSTVO"

Uprava za energetiku grada Beograda u saradnji sa organizacijom CEDEF organizovala obuku iz EE i OIE za predstavnike opština, javno komunalnih preduzeća i sekretarijata grada Beograda. Četvorodnevnu obuku je uspešno završilo 30 polaznika. Obuka je održana tokom juna meseca 2011.


cedef_undp_hrvatske_rehau_studijsko_putovanje

Februar, mart 2011, Osijek

CEDEF, UNDP HRVATSKE I REHAU STUDIJSKO PUTOVANJE I OBUKA ENERGETSKIH SAVETNIKA U LOKALNIM SAMOUPRAVAMA

CEDEF je organizovao studijsko putovanje za deset energetskih menadžera iz opština Republike Srbije u Osijek. Energetski menadžeri su u Osijeku učestvovali na zvaničnom projektu edukacije UNDP Hrvatska za energetske savetnike na lokalnom nivou. Projekat edukacije je održan od 28. februara do 2. marta 2011, dok je drugi deo usavršavanja održan od 9. do 10. marta 2011. godine.