mems

O MEMSu

mems_logo_mali

CEDEF je od samog osnivanja mreže MEMS organizovao niz obuka i studijskih putovanja za članove Mreže. U saradnji sa kompanijama koje su u Srbiju i region donele najsavremenija tehnološka rešenja i proizvode, organizovane su stručne obuke u oblastima energetski efikasne gradnje, grejanja i hladjenja, komunalne energetike itd. Članovi MEMSa su na taj način dobili dodatnu priliku da steknu izuzetno stručna znanja i imaju uvid u optimalna rešenja za izazove u njihovim gradovima, opštinama i javnim i komunalnim preduzećima.


cedef_obuka_energetski_menadzeri

5. mart 2014, Inđija

CEDEF obuka

POVODOM SVETSKOG DANA ENERGETSKE EFIKASNOSTI CEDEF I CERESIT ORGANIZOVALI OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE SRBIJE

Povodom 5. marta, Svetskog dana energetske efikasnosti, Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, je u saradnji sa kompanijom CERESIT organizovao OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS-a, u CERESIT Fabrici za proizvodnju građevinskih lepkova i materijla u Inđiji. Obuci je prisustvovalo oko 30 polaznika, energetskih menadžera koji su imali priliku da saznaju sve o CERESIT programu i primenjenim inovativnim tehnologijama u izolaciji objekata i proizvodima CERESITa kao korisnim rešenjima u cilju povećanja EE i dodatnih ušteda. Energetski menadžeri su bili u prilici da čuju više o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada - „energetski pasošima“ , najboljim načinima i izvorima finansiranja EE i OIE projekata na osnovu dugogodišnjeg CERESIT iskustva, kao i konkretne primere ušteda primenom tehničkih rešenja sistema za termoizolaciju - Etics i Ceretherm. Praktični primeri primene termovizijskih kamera, termovizijskih merenja, dijagnostikovanja i mera za uštedu energije izazvali su veliku pažnju polaznika obuke..


konferencija_savremene_tehnologije

28. novembar 2013, Vrbas

CEDEF I KOMPANIJA VIESSMAN ODRŽALI OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE U INDUSTRIJI

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, u saradnji sa vodećom svetskom kompanijom u domenu proizvodnje toplotne energije u prehrambenoj industriji i sistema za grejanje – VIESSMANN oranizovali su OBUKU ZA MENADŽERE U INDUSTRIJI I DRUGA LICA ODGOVORNA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST U KOMPANIJAMA, koja je održana u četvrtak 28. novembra 2013. godine u hotelu CFK u Vrbasu, sa početkom u 11h.


viessmann_obuka

8. novembar 2013, Beograd

CEDEF I KOMPANIJA VIESSMANN ORGANIZOVALI OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, je u saradnji sa kompanijom VIESSMANN, organizovao OBUKU ZA ENERGETSKE MENADŽERE, članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS-a, koja je održana 8. novembra 2013. godine, u prostorijama kompanije VIESSMANN u Beogradu.


evropska_nedelja_odrzive_energije

24-28. jun 2013.

CEDEF AKTIVAN I OVE GODINE TOKOM EUSEW, NEDELJE ODRŽIVE ENERGIJE EU

CEDEF je i ove godine aktivno promovisao Nedelju održive energije EU i u ovom periodu organizovao je brojne događaje u Srbiji i Makedoniji. Jedan od takvih dogadjaja je i obuka za energetske menadžere sprovedena sa kompanijom LG.


lg_akademija

27. jun 2013, Beograd

CEDEF I LG AKADEMIJA ZAJEDNO SPROVELI OBUKU ZA MEMS

CEDEF je u saradnji sa kompanijom LG ELECTRONICS organizovao obuku za energetske menadžere, članove MEMS, u duhu promocije Nedelje održive energije EU, 27. juna 2013. Obuka je bila i ovaj put veoma instruktivna i korisna.


cedef_obuka_energedski_menadzeri

26. februar 2013, Banja Vrdnik

CEDEF I VAILLANT OBUKA ZA ENERGETSKE MENADŽERE

CEDEF je u saradnji sa kompanijom Vaillant organizovao još jednu obuku za članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS, sa ciljem da se predstavnicima gradova i opština, lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, kao i energetskih menadžera kompanija, zaduženih za primenu mera EE i veće upotrebe OIE, predstave najnoviji trendovi i tehnologije u Evropi u pogledu korišćenja OIE.


energetska_efikasnost_varvarin

25. februar 2013, Varvarin

SEDNICA MEMS TOKOM DANA ENERGETSKE EFIKASNOSTI OPŠTINE VARVARIN

CEDEF je 25. februara 2013. godine u Varvarinu obeležio Dan energetske efikasnosti opštine Varvarin. Nakon svečanosti održana je i sednica Akcionog odbora MEMSa na kojoj je razgovarano o kriterijumima za izbor novih članova Akcionog odbora.


energetska_efikasnost_napredne_tehnologije

22. februar 2013, Beograd

Konferencija
TREĆA SEDNICA AKCIONOG ODBORA NAKON KONFERENCIJE: KONKURENTNOST PRIVREDE - ENERGETSKA EFIKASNOST I NAPREDNE TEHNOLOGIJE

CEDEF je održao treću sednicu Akcionog odbora nakon završetka konferencije kojaje bila pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Na konfrenciji su predstavljena savremena tehnološka i IT rešenja u oblasti zgradarstva, javne rasvete, grejanja, transporta i obnovljivih izvora energije.


drugi_cedef_samit

1. februar 2013, Beograd

Drugi CEDEF Samit energetskih menadžera Srbije PREDSTAVLJANJE NACRTA ZAKONA O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE I ULOGA ENERGETSKIH MENADŽERA

Pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, a u saradnji sa strateškim partnerom E3 Podgorica CEDEF je organizovao Drugi CEDEF Samit energetskih menadžera: Predstavljanje nacrta Zakona o efikasnom korišćenju energije i uloga energetskih menadžera.


cedef_obuka_clanovi_mems

23-24. januar 2013, Zagreb

CEDEF VODI ENERGETSKE MENADŽERE U ZAGREB

CEDEF je u saradnji sa kompanijom Vaillant organizovao studijsko putovanje za članove Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS. Učesnici su posetili Vaillantov regionalni centar za OIE, gde su energetski menadžeri imali priliku da se upoznaju sa inovativnim proizvodima i rešenjima.


cedef_obuka_energetski_menadzeri_arandjelovac

18. oktobar 2012, Aranđelovac

CEDEF I VAILLANT OBUKA ZA ENERGETSKE MENADŽERE

CEDEF je u saradnji sa kompanijom Vaillant organizovao obuku za energetske menadžere, članove MEMSa u hotelu Izvor u Aranđelovcu. Cilj obuke je bio predstavljanje najnovijih trendova i tehnologija u Evropi u pogledu korišćenja OIE i primeni mera EE. Akcenat je bio na pružanju neophodnih informacija i znanja koje u velikoj meri olakšavaju odabir sistema i opreme za potrebe konkretnih projekata.


cedef_lg_akademija_mems

25. jun 2012, Beograd

CEDEF I LG AKADEMIJA ZA MEMS

CEDEF je organizovao obuku za predstavnike Mreže energetskih menadžera Srbije MEMS 25. juna 2012. u Beogradu. CEDEF je u saradnji sa kompanijom LG dogovorio učešće za 15 energetskih menadžera članova MEMSa na LG akademiji. LG akademija je osnovana 2010, sa punim radom je krenula od septembra 2011.


prvi_radni_sastanak_mems

23. februar 2012, Varvarin

PRVI RADNI SASTANAK MEMSA

CEDEF je u prisustvu Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije i opštine Varvarin 23. februara 2012. godine u Varvarinu održao prvi radni sastanak MEMSa.


prvi_samit_energetskih_menadzera

14. decembar 2011, Vršac

PRVI SAMIT ENERGETSKIH MENADŽERA

CEDEF je u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost RS, Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine i opštinom Vršac organizovao Prvi Samit energetskih menadžera Srbije i osnivanje Mreže energetskih menadžera Srbije, MEMS, u Vršcu. Na Samitu je učestvovalo oko 400 predstavnika gradova, lokalnih samouprava, javno komunalnih preduzeća i industrije.


dodela_diploma_zgradarstvo

29. jun 2011, Beograd

SVEČANA DODELA DIPLOMA POLAZNICIMA OBUKE "ENERGETSKI MENADŽERI U JAVNOJ UPRAVI: ZGRADARSTVO"

Polaznicima obuke "Energetski menadžeri u javnoj upravi: zgradarstvo", koju je organizovao CEDEF u saradnji sa gradom Beogradom u svečanoj sali Skupštine grada su uručene diplome.


energetski_menadzeri_javna_uprava_zgradarstvo

8-17. jun 2011, Beograd

Obuka: CEDEF i Uprava za energetiku grada Beograda ENERGETSKI MENADŽERI U JAVNOJ UPRAVI: ZGRADARSTVO

Uprava za energetiku grada Beograda u saradnji sa CEDEF je organizovala obuku iz EE i OIE za predstavnike opština, javno komunalnih preduzeća i sekretarijata grada Beograda. Četvorodnevnu obuku je uspešno završilo 30 polaznika. Obuka je održana tokom juna meseca 2011.


undp_sertifikati_energetski_menadzerio

28. april 2011, Beograd

SVEČANA DODELA UNDP SERTIFIKATA ZA ENERGETSKE MENADŽERE

CEDEF i grad Beograd organizovali su svečanu dodelu UNDP - United Nations Development Programme sertifikata za energetske menadžere gradova i opština iz Srbije koji su uspešno položili.


cedef_undp_hrvatska_rehau_studijsko_putovanje

Februar, mart 2011, Osijek

CEDEF, UNDP HRVATSKE I REHAU STUDIJSKO PUTOVANJE I OBUKA ENERGETSKIH SAVETNIKA U LOKALNIM SAMOUPRAVAMA

CEDEF je organizovao studijsko putovanje u Osijek za deset energetskih menadžera iz gradova i opština Srbije. Energetski menadžeri su u Osijeku učestvovali na zvaničnom projektu edukacije UNDP Hrvatska za energetske savetnike na lokalnom nivou. Projekat edukacije je održan od 28. februara do 2. marta 2011, dok je drugi deo usavršavanja održan od 9. do 10. marta 2011. godine.

partneri
  • ministarstvo_energetike_republike_srbije
  • ministarstvo_poljuprivrede_republike_srbije
  • agencija za zastitu zivotne sredine
  • pokrainski_sekereterijat
  • ddor_novi_sad
  • lg
  • bovan_consulting
  • mems