29. maj - 2. jun 2017, Beograd


NEDELJA ENERGIJE

U organizaciji Centralno evropskog foruma za razvoj - CEDEF, Sekretarijata za energetiku Grada Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, po prvi put u Srbiji će se realizovati „ENERGY WEEK - Nedelja Energije“ i to od 29. maja do 2. juna 2017. godine u Beogradu.
NEDELJA ENERGIJE predstavlja jedinstven, godišnji događaj i mesto susreta relevantnih aktera u sferi održivog razvoja. U okviru ovog događaja biće održani brojni javni skupovi, konferencije i radionice, koje imaju za cilj da uključe i okupe sve generacije. Fokus na ovom okupljanju biće na podizanju svesti javnosti o mnogobrojnim temama i izazovima koje se tiču energetske bezbednosti, energetske rezilijentnosti, energetske efikasnosti, potrošnje energije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine kao i predstavljanje novih rešenja i tehnologija. Manifestacija ENERGY WEEK registrovana je na zvaničnom sajtu Evropske komisije kao jedan od događaja koji će biti organizovan tokom EU Sustainable Energy Week.
Koncept Programa:
Energy Week će u toku 5 radnih dana početkom juna na otvorenom i zatvorenom prostoru okupiti predstavnike relevantnih državnih institucija, univerziteta i eminentnih naučnih institucija, kompanija i proizvođača naprednih tehnologija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, kao i predstavnike škola i medija.


Teme koje će biti obuhvaćene:
Obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, rezilijentnost gradova, zaštita životne sredine, održivi razvoj, nafta, gas, transport i održiva mobilnost, energetska politika, energetska bezbednost, edukacija u oblasti klimatskih promena, daljinsko grejanje, klimatske promene, investicije i Beogradski projekti.
Forme učešća:
Konferencije, predavanja, javni dijalozi, radionice unutra i na otvorenom, obilasci, B2B sastanci, okrugli sto, izložbe u zatrvorenom i otvorenom prostoru, debate, demonstriranje novih tehnologija, posete proizvođačima tehnologija.